CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Selasa, 12 Mac 2013

~Life With ComPuTerz~

Bismillahirrohmanirrohim….

maafkan diri ini kerana tidak dapat commit dalam mengupdate blog bagai..but this time..i want to try to update this blog more frequently than before.insyaAllah.bi iznillah.

Alhamdulillah.praise to Allah.becoz He chose us to continue ur life thus we as hambaNya must grab da chance to do the bez in everything that we do.let’s!!!

Now is in year 2013 and this is my last semester as a student in UiTM Shah Alam. Allahuakbar!cepat beno masa berlalu nyer…semester nie praktikal..well itz alredy 1 week n 2 dayz life as orang yg ‘bekerjaya’.ahakz.bekerjaya la sangat.jujurly,life as a student and life as a worker iz very difference.yang mana seronok?dua2 seronok?apa yang Allah bagi adalah yang terbaik untuk kita.dan siapa kita untuk kata apa yang Allah bagi tu tidak seronok?kita yang perlu pandang sesuatu perkara yang Allah hadirkan kat kita dengan pandangan yang positif dan carilah hikmah dalam setiap perkara yang berlaku dalam kehidupan kita.


Banyak perkara nak share.Latest one iz pasal computer ini la..den benonyer takdela terer sangat bab2 website ni.update ka create ka.bab2 coding lagi la…tapi itulah Allah.sayangnya Allah kat kita, Dia hadiahkan perkara yang tidak mahir dengan kita, dan oleh itu kita mesti akan mohon doa dariNya dalam menyelesaikan ‘coding cinta’ ni kan..ni yang sayang Allah lebih ni =)

Kat sini nak habaq sedikit la,bab2 coding nie kan,kita yang akan tulis coding nie.dengan coding ni akan menghasilkan outcome kan.contohlah:


Salam 'alaik


outcome : Salam ‘alaik


Nampak tak kat situ?setiap apa yang kita lakukan akan beri kesan kat diri kita.Betul lah dalam Quran, setiap apa yang berlaku datangnya dari kesilapan kita sendiri.Sekiranya kita buat baik, maka kita akan dapat balasan baik dan Allah akan mempermudahkan urusan kita.InsyaAllah.Dan juga sebaliknya.Cuma perbezaannya komputer dan kehidupan, komputer dibolehkan untuk undo balik, backspace ka, delete ka untuk memperbetulkan balik supaya dapat kesan yang lebih baik.kehidupan kita there is no undo,backspace,delete..BUT there is another alternative which is TAUBAT.



Allah will show us the right way when we ask Him pertolongan.yakin dengan Allah.rajin-rajinkanlah diri kita untuk sentiasa beristighfar dan solat taubat.sekiranya tidak mampu lakukan soat sunat taubat setiap hari, buatlah sekali seminggu.Sekiranya tidak mampu juga,buatlah sekali sebulan.Dan sedikit lah nak sharing, bila mana kita nak sesuatu perkara dan bertekad untuk lakukan perkara tersebut.Allah akan bantu dan mudahkan diri kita dalam mencapai perkara tersebut.Itulah yang dinamakan “Law of Attraction” nama lainnya “The Power of Du’a”.Cuba jangan tak cuba =)





~peringatan bersama dan moga Allah kuatkan untuk kita lakukan setiap apa yang kita perkatakan.Allahuakbar~

3 ulasan:

salzzack berkata...

:)
AKK, MISS TIME WITH YOU...
tHAZ TO ALLAH, BECAUSE PINJAMKAN AWAK UNTUK SAYA.....
TERIMA ATAS NASIHAT SELAMA NI...
SEMOGA AKK SENTIASA MENDAPAT LINDUNGAN ALLAH S.W.T.
DAN SEMOGA AWAK BERJAYA DUNIA AKHIRAT..

Atiq Atiqah berkata...

miz you too salzzack =)
kita connect through blog na..
and thanx Allah for eveything...

~sirru 'ala barakatillah.sama2 kita teruskan perjuangan =)~

salzzack berkata...

inshaAllah, walaupun kita jrg bertemu tp kamu sentiasa di hati ana...
sma2 la kita teguh dalam perjuangan di muka bumi allah ini... :)